Család-óvoda kapcsolat

Nevelésünk csak szoros család óvoda kapcsolattal lehet eredményes, ezért fontosnak tartjuk egy jó közösség kialakítását.

Örömhír óvodánk

A nyári gyülekezeti összefogásnak, közös munkának köszönhetően szeptember elsején egy barátságos, derűs óvodában fogadhattuk óvodásainkat. Jelenleg két csoporttal működünk.  Csoportjainkba 3-7 éves korú gyermekek járnak. Beszoktatáskor a nagyobbak szeretettel vigasztalták, tanítgatták a kicsiket, megkönnyítve számukra a szülőktől való elválás nehéz pillanatait. Ugyanakkor a rendelkezésünkre álló nagy tér, sok terem lehetővé teszi a nagyokkal való differenciált foglakozást is.

 

Család-óvoda kapcsolat - Örömhír Óvoda Veszprém

 

Tevékenységeink, mindennapjaink

Mindennapjaink énekelgetéssel, mondókázással, barkácsolással, mozgásos játékkal, mesehallgatással telnek. Fontosnak tartjuk, hogy a gyermekek rendszeresen tartózkodjanak a friss levegőn. Ezért minden nap kimegyünk az udvarra, illetve a sétáink során felfedezzük a bennünket körülvevő Isten teremtette szép világot. A gyermekek megismerték, sőt már igénylik a reggeli együttlétekhez és az étkezésekhez kapcsolódó imádságokat. A heti bibliaköri foglalkozásokon megismerkednek a bibliai történetekkel és a hozzájuk kapcsolódó dalokkal, aranymondásokkal. Minden kedden délelőtt eljön hozzánk a lelkész néni, Isó Dorottya. Áhítatot tart a gyerekeknek, melyekbe ők is aktívan bekapcsolódnak.

 

Család-óvoda kapcsolat - Örömhír Óvoda Veszprém

 

      Egyéb lehetőségek

Szinte minden kisgyermekünk bekapcsolódott a néptánc foglalkozásokba. Hetente biztosítunk a gyerekeknek lábboltozat erősítő és tartás javító tornát. Mozgáskoordinációjuk fejlesztésében segítségünkre van a nagyon kedvelt trambulin is. Zongorás zeneszobánk színesíti az ének kezdeményezéseink lehetőségeit. Bábszínházba, könyvtárba, múzeumba, zeneiskolai előadásokra járunk.

 

Család-óvoda kapcsolat - Örömhír Óvoda Veszprém