Gyülekezeti fenntartású lett a veszprémi Örömhír Óvoda

Veszprém – Négyéves lett a veszprémi Örömhír Evangélikus Keresztyén Óvoda, amelynek fenntartásáról ezentúl a gyülekezet gondoskodik

– írta a veol.hu.

Gyülekezeti fenntartású lett a veszprémi Örömhír Óvoda

Az Örömhír óvoda 2011 szeptemberében nyitotta meg kapuit, ma három csoporttal működik. Az intézmény nyitott, felekezeti hovatartozástól függetlenül fogad minden családot, aki szeretné, hogy gyermeke keresztyén szellemiségű óvodában nevelkedjen. Az intézményben fontosnak tartják, hogy a kicsik nyugodt, szerető légkörben megismerhessék, megtapasztalhassák az igazán fontos értékeket, a teremtett világ szépségeit. A nevelési programban meghatározott tevékenységek (mese-vers, zenei nevelés, környezet megismerése, testnevelés) mellett a gyermekek egészség nevelésére is hangsúlyt helyeznek. Az óvodások heti rendszerességgel vesznek részt az Isó Dorottya lelkész által tartott áhítatokon. Az óvónők bibliaköri foglalkozásokon játékos formában dolgozzák fel az óvodás korosztálynak való bibliai történeteket. Az óvoda sokféle programot, foglalkozást kínál: kirándulásokra mennek, bábszínházi előadásokon, koncerteket, gyermekprogramokat látogatnak. A kicsik ünnepeken az evangélikus templomban is fellépnek, adventben, virágvasárnap egy-egy csoport készül rövid műsorral.

Az óvodának kezdetben a Magyarországi Evangélikus Egyház volt a fenntartója, bár a gyülekezet már akkor magáénak érezte. A hívek sokat dolgoztak azért, hogy a gyerekeket barátságos, szép környezet fogadja, közös rendezvényeken találkoztak a szülőkkel. A régi vágy most megvalósult: gyülekezeti fenntartásba vették az óvodát. A hívek istentiszteleten adtak hálát, ahol felléptek az óvoda egykori és jelenlegi óvodásai, óvónők, dadusok. Ittzés János nyugalmazott püspök hirdette Isten igéjét. Rámutatott arra, hogy az óvoda dolgozói küldetésben vannak: Jézus Krisztus evangéliumát kell továbbadni a gyermekeknek. E küldetéshez küzdelem is járul, mert ahol az evangélium szól, ott a gonosz, a sátán is harcba indul. De megszólalt a biztatás is, hogy a küldő Úr a védelmébe veszi szolgáit, küldötteit, hiszen a nevük fel van írva a mennyben.

A liturgiában Isó Zoltán és Isó Dorottya veszprémi, valamint Kovács László soproni lelkészek szolgáltak. A szeretetvendégségen köszöntések hangzottak el.

Forrás: veol.hu, szöveg: Balla Emőke, fotó: Bereczky Gyula | 2015. 10. 14.