Margaréta csoport őszi beszámolója – 2014

Margaréta csoport őszi beszámolója - 2014Margaréta csoportosokkal és Szüleikkel egy csoport összekovácsoló délutánt szerveztünk a Maugli játszóházba. Az eső ellenére is megmaradt lelkesedésünk és szép számban egy örömteli, mozgásokban gazdag, vidám, önfeledt órát töltöttünk el együtt.

Idén óvodánk egy új csoporttal bővült, meghívást kaptunk a bárányka csoportba. Megnéztük a gyönyörű csoportszobát, az új játékokat megcsodáltuk és csak csodálkoztunk, hogy az egykori tornatermünk milyen szép és otthonos lett a báránykások számára. Az oda járó gyerekek verseket és énekeket mondtak nekünk, és még sütivel is megvendégeltek bennünket. Mi is egy kedvenc versünkkel viszonoztuk a meghívást.

Margaréta csoport őszi beszámolója - 2014A Kabóca bábszínház szeptemberben a Margaréta csoportban kapott helyet. Ide gyűltünk össze a Napsugaras gyermekekkel és Báránykásokkal együtt. Élveztük a színvonalas és érdekes előadást, miközben sokat tapsoltunk, nevettünk. A Volt egyszer egy c. darabot adták elő a színészek. Bátran mondhatjuk, hogy ugyanilyen színvonalas volt az óvónénik és dadus nénik előadása is, melynek címe a Szép lány, Csúnya lány volt. Erre az előadásra az Óvodánk születésnapja alkalmából került sor. Az angyalkás tortának és a szép új játékoknak is nagyon örültünk ezen a napon. Ivett néni volt köztünk a legnagyobb gyerek, aki a gyerekekkel együtt rögtön belemerült a játékba.

Ősszel sok kisgyereknek van a születésnapja, egy ilyen alkalom volt például Zétény születésnapja is. Gyermekeink mindig nagy izgalommal várják ezt a napot, és rengeteg rajzot készítenek ilyenkor és sok jókívánságot is mondanak miközben ünnepelünk.

Margaréta csoport őszi beszámolója - 2014Egészséges életmóddal kapcsolatos foglalkozásunk alkalmával ellátogattunk a veszprémi piacra. Zöldségsalátát készítettünk, zöldség – gyümölcs boltot nyitottunk már előzőleg a csoportszobában. A piacon rengeteg mindent megcsodáltunk és nagyon örültünk neki, hogy az oviban is milyen sokfajta gyümölcsöt, zöldséget eszünk nap, mint nap. Élményekkel teli napunk volt !!!

Keddenként Dóra nénivel Áhítaton veszünk részt az óvodában. Ilyenkor egy kicsit mindig jobbak vagyunk és nagyon sok szép és érdekes dolgot hallunk , tanulunk. Nagyon jó, hogy Dóra néni a gyerekeket is mindig bevonja egy egy ilyen alkalomkor.

Elő lombsöprést is végeztünk mi Margarétások, mert már olyan sok levél lehullott a betonos pályánkra. Legalább öt zsákot megtöltöttünk a lehullott avarral, és Orsi néni sem maradhatott ki ebből.

Margaréta_besz_2014_ősz