VEOL a Veszprém megyei hírportál | 2019. 05. 02.

Családias környezet
Keresztény értékeket közvetít a veszprémi evangélikus óvoda

VEOL a Veszprém megyei hírportál | 2019. 05. 02. | Örömhír Óvoda

Derűs, családias légkör, keresztény értékrenden alapuló nevelés várja a kisgyermekeket az Örömhír Evangélikus Keresztyén Óvodában.

Az intézmény 2011 szeptemberében nyitotta meg kapuit, 2014 szeptemberétől három csoporttal működik. Az óvodapedagógusok fontosnak tartják, hogy a gyermekek nyugodt, szerető légkörben megismerhessék az értékeket, a teremtett világ szépségeit. Az Örömhír óvodában az országos óvodai nevelési programban meghatározott tevékenységek mellett kiemelkedő a gyermekek egészségnevelése. Ez alatt nem csupán az egészséges táplálkozást, a testmozgást értik, hanem elsősorban a gyermekek lelki nevelését. Az óvodások heti rendszerességgel vesznek részt az Isó Dorottya lelkész által tartott áhítatokon. Az óvónők a bibliaköri foglalkozásokon játékos formában dolgozzák fel az óvodás korosztálynak való bibliai történeteket.

Ebben a nevelési évben is számos program várta a kicsiket. Szeptemberben autómentes napot szerveztek az intézményben, a gyerekek megismerkedtek a KRESZ néhány szabályával. A kicsik novemberben a Dózsa-kupán, januárban a Báthory OviOlimpián bizonyították rátermettségüket.

Az óvoda szeptemberben kapcsolódott a Teremtés hete kezdeményezéshez, amellyel a magyarországi keresztyének felhívják a figyelmet a teremtett világ szépségére és védelmének fontosságára. A gyermekeknek lehetőségük volt élményszerű módon megismerkedni a világ teremtésének történetével. A természetben tett séták, a csoportos családi kirándulások során megcsodálták a teremtett világ sokszínűségét, szépségét, terméseket gyűjtöttek. A Teremtés hete után hálaadó istentiszteleten vettek részt, a Margaréta csoport örvendeztette meg rövid műsorral a veszprémi evangélikus gyülekezetet, a családtagokat és az óvoda dolgozóit.

VEOL a Veszprém megyei hírportál | 2019. 05. 02. | Örömhír ÓvodaAz óvodás gyerekek szívesen használják az új infokommunikációs eszközt, a digitális okosjátékot | Fotó: Örömhír evangélikus óvoda

2018 szeptemberétől új infokommunikációs eszközzel bővült az óvoda. A Digitális OkosJáték Óvodásoknak egy olyan számítógépes rendszer, amely a gyermekek iskolaalkalmasságát teszteli, illetve felkészít az iskolára. Az érintőképernyővel, hangutasításokkal működő játékok felmérik az iskolába készülő gyermekek képesség- és tudásszintjét, a feladatok fejlesztik őket.

Az óvodába felekezeti hovatartozástól függetlenül várnak minden olyan családot, aki szeretné, ha gyermeke keresztyén szellemiségű intézményben nevelkedne. Az intézményben május 2-án, csütörtökön délután negyed öttől játszóházat szerveznek az óvodába készülő kicsiknek.

Forrás:

VEOL a Veszprém megyei hírportál | 2019. 05. 02. | Örömhír Óvoda