Faliújság

 

Faliújság - Farsang 2017 - Örömhír Óvoda VeszprémOvicsalogató farsangi délután a Nyirettyű együttessel majd azt követően táncház

2017. februar 15-en lesz óvodánkban a farsang. Ezen a napon a gyermekek jelmezbe öltözhetnek, majd délutàn 16.00 órakor meghallgatják közösen szüleikkel a tornateremben a Nyirettyű együttes népzenei előadását. Ezen délutánon minden kedves érdeklődő gyermeket es szüleit várjuk óvodánkba.

—-o—-

Faliújság - Örömhír Óvoda VeszprémKedves Szülők!

Úszás 2015.szeptember 11-én kezdődött, 16.15-17.00 között.

—-o—-

Kedves Szülők!

Megkezdődött a 2014/15-ös nevelési év az oviban, a szokásos év eleji szülői a Margaréta csoportnak szeptember 3-án, szerdán lesz 17 órakor .

A tanévnyitó Istentisztelet szeptember 7-én lesz az evangélikus templomban 10 órakor.

—-o—-

Kedves Szülők!

 ÚSZÁS

A középső és nagycsoportos gyermekeket –amennyiben igénylitek – heti két alkalommal vinnénk úszni a Báthory iskola uszodájába. Az úszás oktató, Adri néni, 2013. szeptember 4-én, szerdán 16.15-kor tart tájékoztató szülői értekezletet az érdeklődőknek. Ekkor tudjátok feltenni minden úszással kapcsolatos kérdéseteket.

TANÉVNYITÓ ISTENTISZTELET

Evangélikus templomunkban 2013. szeptember 8-án, vasárnap 10.00 – kor kezdődik a tanévnyitó istentisztelet. Ez alkalommal kerül sor Ivett néni és Orsi néni beiktatására. Mindenkit szeretettel várunk.

Térítési díj

A térítési díj fizetésére az idén minden hónap második csütörtökén kerül sor.

Az első fizetés időpontja:

2013. szeptember 12. csütörtök.

Kérjük, hogy aki valamilyen kedvezményre jogosult, eddig hozza be a szükséges igazolásokat!

Köszönjük szépen.

SZÜLŐI ÉRTEKEZLET

A napsugár csoport szülői értekezletére 2013. szeptember 10-én, kedden 17.00-kor

A margaréta csoport szülői értekezletére 2013. szeptember 12-én, csütörtökön 17.00 –kor kerül sor. Mindenkit szeretettel várunk gyermeke szülői értekezletére.

Óvodánk nevelői

 — O —

Kápó, a terápiás kutya járt óvodánkban

Február utolsó péntekén nagyon érdekes vendég érkezett óvodánkba. Kápó, egy terápiás kutya gazdájával. Izgalommal vártuk a találkozást gyerekek, nevelők, szülők egyaránt.

Talán néhányunkban felmerült a kérdés, miért kell kutyát hívni egy óvodába, egészséges gyermekek közé? Nem bántja-e, fertőzi-e meg gyermekeinket a kutya?

Első találkozásunkkor Dézsenyi Hajnalka, a Négylábú Doktorok Közhasznú Alapítvány elnöke elmondta, hogy a kutya számtalan védőoltással rendelkezik, és speciális felkészítésben részesült.

Óvodánkban nagy hangsúlyt fordítunk az értelmi fejlesztés mellett a gyermekek lelki nevelésére. Úgy látjuk napjainkban az iskolaérettség feltételei közül a legnagyobb támogatást, erősítést a szociális fejlettség területe igényli.

A gyermekek a foglalkozásokon megismerhetik, hogy lehet a kutyával kapcsolatba kerülni, együtt működni. Fejleszti a gyermekek szándékos figyelmét, feladat tudatát, feladattartását. A szorongó gyermekekben oldódhat a görcs, feszültség, a kutya előtt könnyebben megnyílnak, jelentősen megnő önbizalmuk, biztonságérzetük. A nagyhangúak megtanulhatják, hogy tiszteletben kell tartanunk egymást, hogy társaikra is figyeljenek. A magatartási problémák csökkennek, s a kutya segítségével a legvisszahúzódóbb, legkevesebb motivációval bíró gyermekek is bevonhatóak a feladathelyzetbe. Olyanokba is, amelyeket a kutya közreműködése nélkül meg sem próbálnának.  A kutyus segítségével feldolgozhatunk egy-egy környezetismereti témakört is. A kutyás terápia által fejleszthető a kommunikáció, a nagymozgás, finommotorika, az egyensúlyérzék, a ritmusérzék, a téri tájékozódás és térészlelés, a testtudat.

Ilyen jól érezték magukat a gyerekek:

Köszönjük szépen!

 

[pro-player width=”500″ height=”400″]https://www.oromhirovoda.hu/wp-content/uploads/2013/Kutyadoki.flv[/pro-player]

— O —

Örömhíreink

2013. január-február-március-április

   Karácsony óta sem teltek tétlenül napjaink az Örömhír óvodában. Természetesen sokat énekeltünk, verseltünk, ismerkedtünk a körülöttünk lévő világgal, tornásztunk, rajzoltunk, festettünk. Sokan részt vettek a néptánc és angol foglakozásokon. Megnéztük a Kabóca bábszínházba a Holdkirály palotája című előadást, a Szaléziánumban részt vettünk a Robin a hód című bábműsoron. Ellátogatott hozzánk Rudi bohóc, farsangoltak a gyerekek, szülők nevelők egyaránt. Két alaklommal járt már óvodánkban Kápó, egy terápiás kutya. Az ökumenikus imahéten a katolikus óvoda nevelőtestületével közösen vállaltunk énekes szolgálatot. Március 15-re is megemlékeztünk. Együtt ünnepeltünk a Deák iskolásokkal, Tóth László népzenész megismertette a magyar népi hangszereket, a magyar népzenét, jártunk a Bakony házban. Virágvasárnap új csoportunk, a Margaréta csoport szolgált a templomban. A húsvétra együtt készültünk lelkésznőnkkel, Dóra nénivel és a családokkal.

A Deák iskolával és Takács László képviselővel együttműködve a két intézmény területén húsvéti kavalkádot rendeztünk, melyen jó hangulatban készülhettek a húsvéti ünnepre kicsik nagyok egyaránt. Két alkalommal szerveztünk óvodába hívogató játszóházakat (április 12. 26.) ahol az érdeklődő családok megismerhették óvodánkat.

 

MINDENNAPI ÉLMÉNYEINK, ÖRÖMEINK

    Amikor tervezgettük óvodánkat 2011 elején, még izgalommal gondoltunk arra, miként terelgetjük gyermekeinket a keresztyén élet útja felé. Hogyan éljük ezt meg óvodai életünk során. Megható volt látni azt a természetességet, amellyel gyermekeink bekapcsolódtak az imádkozásba, a bibliaköri foglalkozásba. Örömmel várják hétről hétre Dóra nénit, lelkésznőnket. A hétfői közös áhítatokon hallott, megbeszélt igék segítik gyermekeinket a helyes viselkedésben, az egymáshoz fűződő kapcsolataik alakításában. Nagyszerű látni, ahogy türelemmel, szeretettel, megértéssel fordulnak egymáshoz. Vigasztalják a szomorkodókat, ha kell, segítik egymást, örülnek egymás örömeinek. Megerősítés számunkra, hogy a bibliaköri foglakozások és az áhítatok során a gyermekek értékes gondolatokat fogalmaznak meg és osztanak meg egymással. Az óvodában megismert bibliai történeteket elmesélik szüleiknek is. Beszámolnak arról, hogy családjuk életének is részévé vált a közös imádság.

Úgy látjuk ez az az ajándék, amit mi a mennyei Atya segítségével nyújthatunk gyermekeinknek a sokféle óvodai tevékenykedés mellett.

Ráczné Hock Erika, Rádóczy Ágnes

— O —

ÖRÖMHÍREINK

2012. szeptember-október-november-december

 2012. szeptember 17-én egy éves lett óvodánk! Az áhítaton a Napsugár és Margaréta csoportos óvodások, óvó nénik és dadus nénik együtt ünnepeltek lelkészeinkkel. Természetesen nem maradhatott el az angyalkás torta sem.

Az ünnep keretein belül rendeztük meg 21-én, pénteken egészségnapunkat. Délelőtt vitamindús falatkákat készítettünk, melyeket a közös zenés tornát követően fogyasztottuk el. A csoportszobában egészség-totót játszottunk, majd kipróbáltuk a Varázsszőnyeg munkatársai által kialakított akadálypályát. Délután együtt ünnepeltünk a szülőkkel és gyülekezetünk tagjaival. Nagy öröm volt újra köztünk látni Ittzés János nyugalmazott püspökurat. Testet őrző lélek című előadása maradandó élményt nyújtott, lelki táplálékul szolgált mindnyájunk számára.

Köszönjük azoknak a segítségét, akik oly sok papírt gyűjtöttek óvodánk számára. A bevételből, játékkészletünket szeretnénk gazdagítani.

A nyári kánikulában, enyhet nyújtó fáik levelei az idén is lehullottak. Rengeteg levél összegyűjtésében gyülekezetünk férfi köre, szülőink és Takács László képviselő úr is segítségünkre voltak. A serény munkát lilahagymás zsíros kenyér, óvodás tea fogyasztásával és jó hangulatú beszélgetéssel koronáztuk meg.

November 9-én részt vettünk a Padányi Bíró Márton iskola  harmadik osztályosainak Márton-napi műsorán. Nagy szeretettel fogadtak minket, a gyermekek figyelemmel követték a már ismert történet eseményeit. A műsor után az ajándékba kapott lámpásokkal, együtt vonultunk az iskolásokkal.

November 12-én délután, volt óvodásunk, mentő szakápoló édesapja, előadást tartott az óvoda dolgozói és a szülők számára, „ Elsősegély nyújtás az óvodában ” címmel.

November 13-án, nevelés nélküli munkanapunk volt. Részt vettünk a Magyarországi Evangélikus Egyház által szervezett óvodai hitoktatók szakmai napján.

November 30-án, közös programot szerveztünk a gyülekezeti teremben nőegyletünk és óvodásaink édesanyja számára. Ez alakalommal készítettük el a gyermekek Mikulás –ajándékait.

December 1-én ellátogatott óvodásainkhoz a finn mikulás.

December 6-án óvodánk dolgozói mesejátékkal kedveskedtetek a gyermekeknek, a Szilágyi iskolába járó evangélikus gyermekeknek, gyülekezetünk nőegyleti és férfiköri tagjainak.

December 7. Mézeskalácsot sütöttünk karácsonyra.

December 12. Ádventi délután.Együtt készültünk karácsonyra szülőkkel, gyülekezeti tagokkal. A délután programja: áhítat, szülők előadása, daltanulás, a gyerekek karácsonyi ajándékainak elkészítése, szeretetvendégség.

December 16-án  a napsugár csoportosok végeztek szolgálatot  a templomban.

December 18-án a Kurázsi néptáncegyüttes ifi tagjai leptek meg minket egy betlehemes játékkal.

December 21. Óvodai karácsony. Karácsonyi ünnepünk elképzelhetetlen lett volna lelkészeink, és a lelkésznőnk által tartott áhítat nélkül. A nagy néptáncosoktól ellesve néhány fortélyt, napsugár csoportos gyermekeink is bemutattak másik csoportunknak és vendégeinknek egy kis betlehemes játékot. Ezután a margaréta csoportosok is megleptek minket egy kis vers és dal csokorral.

Délután együtt ünnepeltünk a családokkal.